Dags för årets stora kalas

Är det dags för årets stora kalas? Det är alltid spännande speciellt för den som fyller år och se vilka presenter man får och vilken tårta som bakats. Kanske det är så att det är samma tårta som bakas år efter år. Det är inte alls ovanligt. Kanske så vill man förnya och prova på olika typer av tårtor för varje födelsedag.

Baka en eller flera tårtor

Ska man baka en eller ett par tårtor till ett barnkalas så kan man behöva lite hjälp och inspiration. Du kan även köpa tårtdekorationer som gör det hela lite enklare för dig när du ska skapa de tårtor som behövs på kalaset. Använd dig av passande tårtbilder som passar det tema som kalaset ska ha. Du hittar även bak- och muffinsformar som kan göra bakningen mycket roligare och enklare. Det finns även dekorationer som du kan använda dig av i baket.

Planera kalaset

Det gäller att planera kalaset väl. Se till så det finns tillräckligt med lekar och tävlingar som kan genomföras under kalaset. Ha gärna någon extra lek eller tävling i bakfickan om det skulle behövas. Avsluta med en klassisk fiskdamm där gästerna får med sig någon påse med lite godis och kanske en leksak som minne från kalaste. Var noga med att bestämma en sluttid för kalaset och förbered födelsedagsbarnet att kalaset ska sluta en viss tid så den inte blir besviken då tiden brukar oftast rusa iväg och man tycker festen snabbt var över.