Gott för barn

Att baka när man har barn brukar bli en succé. Barn gillar att vara med i köket och skapa och de älskar också att få äta alla bakverk när de är färdiga. När man bakar till barn kan det vara lite roligt att göra kakor och bakverk i olika färger och former för att det även ska se roligt ut för ögat. Här kommer lite tips på två roliga bakverk att göra tillsammans med barnen.

 Marshmallows monster

Att göra små monster i olika färger på pinne kommer garanterat att gå hem hos barnen. Så här gör du;MarshmallowsKöpa hem innan (för 6 stycken monster)

 • 6 grillpinnar i trä
 • 2 deciliter florsocker
 • Karamellfärg i önskade färger
 • 6 marshmallows
 • Wiltons ögon
 • En Käck (mjuk lakritskola)
 • Strössel i önskade färger

Ett tips är att köpa karamellfärgen och strösslet i samma färg. Detta gör en snygg effekt och gör monstren extra coola. Wiltons ögon finns att köpa på barnkalaset.se och finns i olika färger. Vill du göra monster i glasyr direkt för att förenkla finns det också på barnkalaset.se, där de heter “icing”. Det finns i många färger att välja bland och du slipper då att införskaffa florsocker och karamellfärg. Alla andra ingredienser finns att köpa i vanliga matvaruaffärer.Så här gör man;Glasyr – Om du inte använder icing kan du blanda ihop glasyr genom att blanda florsockret med några droppar vatten och några droppar karamellfärg. Konsistensen får inte bli för rinnig så fyll på försiktigt med vattnet.Ögon och näsa – Använd Wiltonsögon. Använd den mjuka laktritskolan och forma en näsa och en mun. Gör ett monster i taget så att inte icingen eller glasyren hinner torka innan du fäster ögon, näsa och mun.Huvud – Trä en marshmallow på en grillpinne. Garnera marsmallows med icing eller glasyr, fäst ögon, näsa och mun. Rulla sedan i önskad färg av strösslet.Ett tips för att torka monstren är att stoppa ner grillpinnarna i en kruka med jord eller ett glas med strösocker. Monstren behöver torkas stående för att inte rinna och bli fula. Vill du att monsten ska vara mjuka i konsistensen bör de göras samma dag de ska ätas.

Grodor på pinne

Det nyaste modet i bakvärlden är ju cake pops: kakor som ser ut som godisklubbor. Det här är ett roligt sätt att bjuda barn och vuxna på lite sötsaker.Köpa hem innan (räcker till ungefär 30 cake pops)

 • 1 paket Oreoskakor
 • 100 gram Wiltons gröna candy melts
 • 1 stycken godishalsband
 • 75 gram Philadelphiaost
 • Klubbpinnar eller avklippta grillpinnar

Så här gör man;Smeten – Krossa kakorna i en matberedare tills det påminner om kaffepulver. Blanda i Philadelphiaosten och rör ihop till en smidig smet. Sedan är det dags att gegga lite. Nu ska du forma runda bollar av massan, runt en femkrona i diameter. Smält lite choklad över vattenbad stryk på mellan pinnen och bollen. Då kommer bollen att sitta kvar på pinnen. Smält sedan candy melts över vattenbad. Candy melts är bra eftersom de stelnar som choklad fast de är färgglada. Doppa bollarna i den gröna smältmassan och låt dem rinna av.Dekorering – Plocka isär godishalsbandet och tryck dit två godisringar, eller avbrutna godisringar, som ögon ovanpå bollen. Sen är det fritt fram att måla dit mun och näsborrar hur man vill. Man kan ta vit  choklad, kristyr eller smälta vita candy melts. Mums!