Kaffe till det goda du bakat

Om du blundar och tänker tillbaka på den senaste gången du åt ett riktig gott bakverk, känner dofterna och smakerna, så är jag övertygad om att du även känner doften av kaffe. Att kombinera nybakat med kaffe är en härlig upplevelse och ger en känsla av lyx.

Att välja kaffe

Det finns mycket kunskap om kaffe idag. Svenskar ligger i topp när det gäller kaffedrickande och dricker runt 1 000 koppar kaffe per person och år i Sverige. I butikerna idag finns det många olika former av kaffe, både malet och i bönor. Men det finns också många val att göra när det gäller hur kaffet är producerat, det vill säga Fairtrade, ekologiskt, traditionellt kaffe och en hel del annat.

Vad innebär ekologiskt kaffe?

Ekologiskt kaffe innebär att man inte använder samma typer av kemiska bekämpningsmedel som på andra odlingar. Ekologiskt kaffe är bättre för miljön då det produceras på ett annat sätt. Traditionellt kaffe är hårt besprutat vilket då inte ekologiskt kaffe är. Därför rinner det inte ut några kemikalier i vattendragen från dessa odlingar, vilket även gynnar de som arbetar där. Du kanske inte har tänkt på detta innan och skulle vilja testa ekologiskt kaffe. Beställ på nätet så får du hem det snabbt och smidigt utan att behöva gå till affären.