Redskap i köket

Det finns enormt många bra köksredskap man kan ha stor nytta av idag. Förr i världen var det slev, visp och bunke som gällde och det mesta gjordes manuellt. Idag har vi många bra hjälpmedel att välja mellan.

Det finns många köksmaskiner att välja mellan och kanske är det så att vi inte egentligen behöver köpa alla nymodigheter som kommer ut. De maskiner vi nog inte kan klara oss utan idag är elvispen och matberedaren. Om man bakar sitt matbröd och inte köper färdigt bröd på affären är en degknådare ett värdefullt hjälpmedel. I övrigt måste man fundera över hur mycket man kommer att använda de olika maskinerna i vardagen. De många maskinerna underlättar jobbet, men ibland kan det också vara skönt att få knåda degen med händerna och kanske arbeta ihop en pajdeg på bakbordet.

Visp och matberedare

Den köksmaskin man skulle sakna mest om den försvann är väl ändå elvispen. Vi som är lite äldre kommer ihåg hur jobbigt det var att vispa ihop äggvitor till en fin maräng manuellt. Sockerkaksdegen skall vispas ihop och om vi vill göra en tårta så skall grädden vispas. Visst går det att vispa för hand, men oj så jobbigt det är. En elvisp kostar inte mycket och det är nog en köksmaskin vi inte vill vara utan.

Matberedaren är också en maskin som är mycket värdefull i köket. Det går så himla mycket smidigare att riva morötter eller skiva potatisen till en gratäng. När man skall göra en Janssons frestelse är det ganska så tidskrävande att göra stavar av potatisen och här är matberedaren guld värd. Matberedaren är också mycket duktig på att skiva ihop pajdegen.

Oavsett vilken köksmaskin man tänker köpa så finns oerhört många olika varianter att välja mellan. Det finns många olika märken av vispar och matberedare och det är kanske inte så smart att enbart utgå från priset när man väljer vilket märke man skall köpa. Det bästa är att försöka hitta tester på dessa maskiner som kan avgöra vad man egentligen får för pengarna. ICA-kuriren är en tidning som ofta testar våra köksredskap och här kan man få många bra tips om vad man skall köpa. Du kan se ICA-kurirens test av elvispar här.