Tårtor

Det finns tårtor alla tillfällen. Bröllopstårta, födelsedagstårta, tårta till kaffet, tårta till fredagsfikat på jobbet, man kan till och med skicka tårta på posten! www.postkakan.se bakar och skickar tårtor via post över hela världen.

Recept på vanliga tårtsorter

Prinsesstårta

Man behöver en sockerkasbotten i tre lager. På första lagret lägger man på hallonsylt plus eventuellt grädde om man vill göra tårtan extra smaskig. På andra lagret ska det vara vanlijkräm plus ganska hårt vispad grädde som formar en liten topp i mitten av tårtan. Var noga med att fördela sylten och vanlijkrämen jämt över tårtbotten. Försök att få en rundad topp på den översta tårtbotten. Använd gärna den mellersta tårtbotten överst, den är lättast att forma.

Täck hela tårtan med ett tunt lager av grädde, med hjälp av en slickepott. Grädden hjälper till att fästa marsipanen. Marsipanplattan ska vara 15 cm bredare än tårtan. Om den inte är det så kan man kavla ut den. Ha gärna kvar plasten när du kavlar och strö över lite florsocker på kaveln om det fastnar. Lägg försiktigt på marsipanen, som bör vara grön för en traditionell princess tårta, på tårtan. Skär bort överflödig marsipan. Sätt på en rosa marsipanros och pudra på lite florsocker.

Schwarzwaldtårta

Börja med att göra bottnarna. Rita tre cirklar på bakplåtspapper, cirklarna ska vara 24 cm i diameter. Pensla med neutral olja. Vispa 4 äggvitor till hårt skum. Mal 2 1/2 dl sötmandel. Vänd ner 2 1/2 dl florsocker och sötmandel i äggvitorna. Bred ut  smeten i jämna lager på bakplåtspappret. Grädda i ungen i 150 grader i 15 minuter. Låt bottnarna svalna något.

För att göra chokladplattor: Smält 150 g mörk choklad. Bred ut i ett tunt lager på bakplåtspapper. Skär sneda rutor innan chokladen stelnat. Förvara svalt.

Vispa 4 dl vispgrädde, 1 msk vaniljsocker och 1 äggvita till skum.

Lägg ihop bottnarna med hälften av grädden. Fördela resten av grädden ovapå och runt hela tårtan. Dekorera med chokladplattorna och pudra över lite kakaopulver.