Vad äter du till frukost?

På frågan vad du äter till frukost så kan vi räkna med att få väldigt olika svar beroende på vem man frågar. Frukosten är ett av dagens viktigaste mål och det är viktigt att vi äter någon form av frukost på morgonen.

Alla har vi olika rutiner och vissa är mer morgontrötta än andra. En del kanske har det svårt att äta något direkt då man klivit upp. Se till att ställa klockan en kvart eller halvtimme tidigare så du hinner vakna ordentligt för att äta din frukost. En macka med pålägg, ost och tomatskivor, ägg och en kopp kaffe kanske är vad som krävs för att orka med förmiddagen.

Vad man väljer för typ av bröd skiljer sig åt. Vissa gillar knäckebröd i olika former medans andra väljer mjukt bröd. Andra kanske är morgonpigga och bakar sitt frukostbröd själv. Om du är den som tycker att det är lite besvärligt med frukost så kan du förbereda på kvällen innan. Äggen kan du koka och låta ligga på bänken och svalna tills dagen efteråt.

Om du vet med dig att du kommer att äta fler ägg samma vecka så koka ett par stycken. Tomater och gurka kan du också skiva upp dagen innan så det bara är att plocka fram och lägga på din knäckebrödsmacka eller vad du nu väljer för typ av bröd till frukosten. Gör det du kan för att det ska bli enkelt och smidigt på morgonen.