Våga testa nya smaker

För vissa är mat det bästa som finns, nya smaker och upplevelser. Andra är lite mer restriktiva och håller sig gärna till det de känner till och vet att de gillar. Vissa gillar kryddstark mat, andra föredrar mildare smaker men det viktiga är att våga testa nya saker. Något som blir allt mer populärt i Sverige är chilin, den kan användas för att förstärka smakerna i många maträtter, sallader, såser eller varför inte i choklad.

Chili – inte bara en sort

Det finns mängder av olika sorters chili, mildare och otroligt starka, små och stora samt i olika färger. Om du är en av de som gillar att använda chili och oroar dig för att inte hitta rätt sort där du bor, oroa dig inte. Idag finns det ett brett sortiment av torkade chilifrukter att köpa online, det är bara till att välja vad du vill ha eller varför inte beställa hem lite blandade sorter och testa något nytt. Bjud sedan in några chiliälskande vänner på middag och njut utav god mat och gott sällskap.

Efterrätt som passar het mat

Det finns flera valmöjligheter när det gäller efterrätt, men det går ändå säga att det första valet står mellan att följa temat med hetta eller att istället göra något mer svalkande som motverkar chilins effekt. Om du vill fortsätta på chilitemat är choklad en väldigt lyckad kombination, varför inte testa ett recept med båda dessa ingredienser? Annars, om du fått nog av hetta för en dag är yoghurt svalkande. Varför inte en mild yoghurt tillsammans med dina favoriter av frukter och bär, eller kanske med honung och nötter.

De bästa resultaten uppnås oftast av att våga testa nya saker, så tveka inte att försöka ta fram just din favorit när det gäller mat och efterrätt hemma.